blue frames summer house

blue frames summer house

location: Andros Island, Cyclades, Greece  |   bua: 116.10 m2  |  design: 2018-2019  |  status: completed (2020)

In an existing holiday home originally built in 1986 in Andros island, a refurbishment was requested that should include the modernization, the improvement of the functional organization and that should make the most of the views towards the sea. The landscape design of the garden area and the incorporation of a swimming pool was also in the brief.
The plot on which the house stands has an apparent terrain height differentiation of 2.00m and the house is developed on two above-ground floor levels and a semi-basement.
On the ground floor level, the living room, the kitchen and two bedrooms were allocated, while on the first floor one bedroom and finally a guest room at the semi-basement.

The house’s location and the unobstructed view to the sea determined the arrangement and the size of the fenestration on the facades which was designed in such a way as to allow the exceptional qualities of the scenery enter the house in a controlled manner through selected frames.
The surrounding area, already formed on two levels, was revamped, the external stairs were reconstructed and the lower level was landscaped into a pool area and a garden.


Projects referred to above, dated from 1998 to 2018, are realised within the company MOBarchitects that was officially solved in 2021.
Copyright© DATSARCH. All Rights Reserved.
Powered by Simple-Top.gr